4

Триває розбудова мережі екстреної медичної допомоги Херсонської області. На виконання Законів України "Про екстрену медичну допомогу" та "Про місцеве самоврядування в Україні", за ініціативи адміністрації Херсонського ОТЦЕМД та МК та при активній підтримці з боку суб'єктів та органів місцевого самоврядування Генічеського району, у селі Рівне після ремонту та спеціального обладнання було відкрито новий пункт постійного базування бригад Е(Ш)МД.

16 листопада 2016 року під час робочої поїздки у Генічеський район головою обласної держадміністрації Андрієм Гордєєвим разом із головою обласної ради Владиславом Мангером було відкрито новий пункт екстреної медичної допомоги.

5

«Відкриття Рівненського пункту має покращити медичне обслуговування третини сільського населення Генічеського району, а це майже 18 тис. мешканців», – зазначив очільник обласної держадміністрації.

Відразу ж по відкритті, голова обласної ради надав свій мобільний телефон, аби перевірити, наскільки оперативно зреагує Центральна оперативна диспетчерська ОТЦЕМД та МК на виклик із с. Рівного: на мобільний термінал керівника нової бригади Е(Ш)МД електронне повідомлення надійшло вже через 40 секунд. Такої швидкості реагування "скорої допомоги" місцеві жителі чекали декілька років.

Також, під час урочистого відкриття цього соціально значимого об'єкту директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко розповів про нагальну потребу відкриття такого пункту, адже значна частина населених пунктів Генічеського району віддалені від районного центру на 50-70 км і своєчасне забезпечення їх мешканців екстреною медичною допомогою досі було технологічно неможливим.

Завдяки розбудові мережі Е(Ш)МД, роботу отримали 12 мешканців Генічеського району – це спеціально підготовлені на базі ОТЦЕМД та МК кадри та медичні фахівці.

Рівненський пункт Е(Ш)МД має необхідне медичне та технологічне забезпечення згідно чинних загальноукраїнських профільних нормативів. На капітальний ремонт приміщення селищна рада виділили 250 тис. грн, а на його утримання районна рада -120 тис. грн.

Треба також зазначити, що протягом 2016 року ще 3 аналогічні пункти постійного базування бригад Е(Ш)МД вже відкрито: у с. Кочубеївка Високопільського району, у с. Милове Бериславського району та у с. Агаймани Іванівського району.

7

Триває тісна співпраця керівництва ОТЦЕМД та МК із представниками територіальних громад ще декількох населених пунктів Херсонщини щодо підготовки відкриття нових осередків надання екстреної медичної допомоги, особливо – пацієнтам на віддалених теренах області.