Урочисте відкриття пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги в с. Агаймани Іванівського району Херсонської області відбулося 8 грудня 2016 року.

Пункт відноситься до Іванівської підстанції КЗ "Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" ХОР.

На цей захід завітав голова Херсонської державної адміністрації Андрій Гордєєв. Він привітав присутніх на святі агайманців та гостей села, а це – жителі найближчих сіл, куди здійснює виїзди «швидка».

 

1

 

8

 

3

 

Мета цього заходу - розгалуження мережі екстреної швидкої допомоги, для забезпечення на території Херсонської області надання своєчасної та якісної екстреної медичної допомоги дорослому і дитячому населенню, особливо – у віддалених районах області.

Реалізація цього проекту та створення на території Агайманської сільської ради пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги стала можливою завдяки сумісним та злагодженим діям Херсонської обласної ради, обласної державної адміністрації, Агайманської сільської ради, Департаменту охорони здоров'я та Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, і, як результат – було знайдено шляхи співфінансування з бюджетів різних рівнів.

Відкриття пункту забезпечить доступну, цілодобову якісну екстрену медичну допомогу майже 9 тис. населення с. Агаймани та навколишніх 12 сіл.

Завдяки розбудові системи Е(Ш)МД роботу отримали 12 мешканців Іванівського району - це спеціально підготовлені на базі учбово-тренувального центру ОТЦЕМД та МК медичні фахівці. Агайманівський пункт Е(Ш)МД забезпечено медикаментами та необхідним медичним оснащенням.

Санітарний автомобіль для бригади Е(Ш)МД виділено ОТЦЕМД та МК. Утримання одного пункту базування бригад ЕМД протягом року становить майже 800 тис. грн.

В подальшому – робота та підвищення кваліфікації членів бригади Е(Ш)МД будуть оперативно контролюватися та узгоджуватися із адміністрацією та всіма профільними структурами Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф .

10