3-го  листопада 2017 року  Управлінням патрульної поліції Херсона було проведено спільний рейд зі співробітниками Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

 

Співпрацю  було направлено на профілактику порушень водіями правил дорожнього руху (ПДР), а саме – при  наданні пріоритету руху транспортних засобів зі ввімкненими звуковими сигналами та проблисковими маячками. Відповідно до пункту 3.2 Правил дорожнього руху, в разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів). У разі невиконання цієї вимоги водій притягується до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 122 (Ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями) КУпАП. Санкція статті – штраф 510 гривень. 


Під час рейду патрульні з бригадою Е(Ш)МД  проїхали вулицями міста з  увімкненими сигналами. Більшість водіїв діяли відповідно до ПДР і поступались дорогою. Однак були й ті, хто перевагу спеціальним транспортним засобам не надав. З такими порушниками проводили профілактичні бесіди. На одного з водіїв винесли постанову за ч. 3           ст. 122 КУпАП.

Такі сумісні  акції вирішили проводити регулярно, адже проблема надання пріоритету спеціальним транспортним засобам не втрачає своєї актуальності.


Управління патрульної поліції та керівництво ОТЦЕМД та МК наголошують:   Ці автомобілі поспішають, щоб допомогти! Водії, дайте дорогу – врятуйте життя.