На теперішній час в КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»» Херсонської обласної ради обліковується 118 санітарних автомобілів. З них 41 автомобіль має термін експлуатації більше 10 років, які повністю вичерпали свій технічний ресурс та потребують частого та дорого вартісного ремонту.      

В 2020 році в рамках фінансування екстреної медичної допомоги Національною службою здоров’я України, для надання допомоги пацієнтам хворим на COVID – 19 закладом було придбано 13 сучасних санітарних автомобілів класу С:

3 автомобілі CITROEN JUMPER,

1 автомобіль VОLKSWAGEN CRAFTER,

9 автомобілів FIAT DUCATO.

newauto

Ці автомобілі оснащені сучасним високотехнологічним медичним обладнанням виробництва Швеції, Німеччини та США, що дозволяє надавати екстрену медичну допомогу згідно з українськими та міжнародними стандартами та протоколами.

Для надання екстреної медичної допомоги в період ліквідації наслідків епідемії COVID – 19 нові санітарні автомобілі додатково оснащені сучасними пульсоксиметрами, апаратами штучної вентиляції легень з можливістю проведення капнографії, інфузаматом, медичними ношами на пневматичних моноблоках, моніторами пацієнта, дефібриляторами. Це дозволяє бригадам Е(Ш)МД надавати якісну медичну допомогу під час медичної евакуації пацієнтів з дихальною недостатністю з віддалених районів Херсонської області до профільних лікарень.

newauto1

Нові сучасні санітарні автомобілі отримали наступні підрозділи Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф:

– Станція екстреної (швидкої) медичної допомоги м. Херсон,

– Новокаховська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги,

– Новоасканійський пункт Чаплинської підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги,

– Милівський пункт Бериславської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги,

Олешківська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги.