Інформація про діяльність первинної профспілкової організації КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради за період: серпень 2013р – серпень 2014р.

 З 2013 року розпочалось реформування екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги в Україні.      5 липня 2012 року прийнято Закон України «Про екстрену медичну допомогу», згідно якого рішенням обласної ради від 14 грудня 2012 року створено комунальний заклад «Обласний територіальний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Цим Законом передбачено виведення підрозділів швидкої медичної допомоги із складу районних лікарень та їх підпорядкування обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

     17 липня 2013 року відбулися установчі збори по створенню первинної профспілкової організації та обрання її голови. На зборах була присутня заступник голови Херсонської обласної профспілкової організації працівників охорони здоров`я Чорненька Наталія Євгенівна, яка коротенько доповіла що зроблено за останні роки обласною профспілковою організацією для працівників охорони здоров`я та завдання на майбутнє.

      Профспілка здійснює представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки Центру в органах державної влади та органах місцевого самоврядування та у відносинах з роботодавцями.

В цей важкий для нас час дуже важливо мати такий захист як профспілка, тому що профспілки здійснюють громадський контроль за виплатою заробітної плати, додержання законодавства про працю та про охорону праці, створення безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпечення працівників спецодягом та іншими засобами індивідуального та колективного захисту.

      Для урегулювання норм та гарантій, прав та взаємних обов’язків укладається Колективний договір, сторонами якого є адміністрація в особі головного лікаря Брагара Михайла Семеновича, який представляє інтереси закладу та профспілковий комітет в особі його голови Штихар Людмили Володимирівни, яка представляє інтереси трудового колективу нашого Центру.

         У зв’язку з реформуванням нашої служби, Ходаковська А.І., юрисконсульт, запропонувала внести зміни та доповнення до Колективного договору, які відображають всі аспекти та специфіку роботи працівників Центру екстреної медичної допомоги.

         На установчих зборах обрано голову первинної профспілкової організації – головну медичну сестру Центру Штихар Людмилу Володимирівну, обрані члени профкомітету, це Петруніна Т.О., бухгалтер, Ходаковська А.І. - секретар профкомітету, Каменєва О.С., заступник голови ППО, та Березовський В.А., як представник працівників районних підрозділів.

      В ревізійну комісію обрано: голова Фірса Н.М., члени комісії: Дадутова Г.І., Ковальчук Т.М.

     Після установчих зборів в стислий час проведена робота по переоформленню належної документації щодо внесення змін до назви закладу, зібрані заяви щодо прийняття в члени профспілки Центру, заведено обліку документацію, замовлено нову печатку і штамп; оформлено Колективний договір зі змінами, прийнятими на установчих зборах; заведено належну документацію та інше. Організовано профгрупи в підрозділах (26), складено списки членів профспілки, обрані профорги, заключили Договори про матеріальну відповідальність.

       Одними із перших наших заходів була організація участі членів профспілкової організації Центру в обласній спартакіаду: ми оплатили житло, харчування та проїзд до сел. Лазурного. Підготували транспаранти на підтримку команди. І хоч наша команда не зайняла призових місць, сумісно з адміністрацією ми вирішили подякувати і підтримати бойовий дух та мужність наших спортсменів, всім учасникам спартакіаді виплачено профспілкові виплати і треба сказати, що за нашою ініціативою, адміністрація виплатила премії. Розпочато підготовку до обласної спартакіади 2014 року, є наміри виступити краще, ніж в минулому році. В цьому році учасники обласної спартакіади будуть грати в новій спортивній формі, закупленій первинною профспілковою організацією. Обіцянку перед нашими спортсменами виконано!

   В першу чергу, використовуючи літній сезон 2013 року, оздоровили діток в літніх дитячих таборах - 33 чол. та 3 дітей в санаторіях. Треба сказати, що діти відпочивали по заявкам батьків, поданих минулого року, а в цьому році до Центру приєднались співробітники, які навіть не чули за такі заявки. Голова комісії по соцстраху звернулася до обласного соцстраху з проханням надати нам путівок значно більше ніж планувалося, наше прохання задовольнили. Уявіть собі радість батьків, які навіть не мріяли про такий відпочинок дітей! В цьому році плануємо розширити роботу в цьому напрямку.

     Для членів профспілки Центру та їх членів сім`ї організували поїздки до моря зоплатою вартості квитків 50%, а до Дня незалежності – безкоштовно.

3 

   Всі бажаючі члени профспілки, хто подав завчасно заяви, оздоровилися в санаторіях України. Нажаль, дуже мало звернень за путівками, хоч оплата путівки для працівників складає 10-20%, решту 90-80% - оплачує обласний соцстрах. Робота з цього питання ведеться і в цьому році.

     Для діток співпрацівників-членів профспілки Центру в 2013 році організовано такі заходи:

1. Проведення свята Дня знань для першокласників - їх 17 чоловік (всім було закуплено подарунки – канцелярське приладдя).

2. Проведено конкурс малюнків «Праця батьків очима їхніх дітей» - переможці одержали грошові винагороди, а решта учасників – невеличкі подарунки.

5

 3. Організували новорічні подарунки для дітей членів профспілки,які тільки влаштувалися на роботу в              Центрі і не попали в списки       на подарунки від соцстраху.

4. Організували новорічні привітання малечі в ляльковому театрі з       подарунками від профкому. Для             членів профспілки та їх членів    сім`ї організували туристичні поїздки по Криму, з відвідуванням                  «Балу хризантем» в Нікітському ботанічному парку.

    

 

Організували туристичні поїздки до «Софієвського парку» м.Умань, пройшлись по маршруту, який відобразив міфи та легенди Древньої Греції та Риму.

7

 

 

Стало постійним відвідування обласного Драматичного театру, де члени профспілки насолоджуються виставами в півціни вартості квитка. 

Профспілковим комітетом Центру в 2013 році вперше проведено Акцію «Чужих дітей не буває», за умовами якої надана матеріальна допомога багатодітним сім`ям, матерям, що виховують самі двох дітей та сім`ям, де є діти-інваліди.

Також відвідали обласний будинок дітей з ураженням ЦНС, куди було доставлено дитячий одяг, памперси, пелюшки одноразові, серветки вологі, рушники паперові та дитяче харчування, все те, що зібрано членами профспілки Центру. Адміністрація дитячого будинку подякувала за наші добрі наміри, за наші небайдужі серця.

  

В жовтні місяці 2013 року профспілковий комітет разом з адміністрацією Центру провів ряд заходів до Дня людей похилого віку – до Дня ветерана. Мета заходів була згадати і приділити увагу тим працівникам нашої служби, які багато років віддали медицині, які багато років стояли на варті здоров'я і життя тисячі людей. Ветеранам було дуже приємно, що їх не забули. Треба відзначити велику активність з цього питання керівників районних підрозділів Центру. Багато хто з них підтримують стосунки з ветеранами на протязі багатьох років, допомагають медикаментами, наданням амбулаторної медичної допомоги, вітають з різними святами.   

Ветерани приходять в гості до колег, діляться своїм досвідом роботи, адже їм є що згадати та розповісти молодим спеціалістам. А керівники Каховської станції організували зустріч ветеранів (а їх 24 чоловік) за солодким столом. Профспілковий комітет закупив кожному ветерану солодкі подарунки та листівки з привітаннями. 

 

В жовтні місяці 2013 року привітали водіїв .  Центру з професійним святом - Днем водія. Водіям всіх підрозділів ; (а їх на той час було вже 35)  було закуплено за кошти профспілки  і роздано електрочайники. 

   

     З метою покращення умов праці   та відпочинку членів профспілки Цент   до Новорічних свят в якості подарунків закуплено: електропраски – 5 шт., електроконвектори – 5 шт., 13 мікрохвильових пічів, до Дня 8 березня роздано по підрозділам - 15 шт., а до Дня медичного працівника - 11 шт. мікрохвильових пічів. Профспілка разом з адміністрацією дбає про надання можливості членам профспілки приймати теплу їжу протягом всієї робочої зміни.

        Первинна профспілкова організація сумісно з адміністрацією Центру до 25-річниці виводу військ із Афганістану провела ряд заходів під девізом «Вони обрані часом». На урочистій зустрічі були сказані теплі слова подяки колегам, які брали участь в бойових діях в різних країнах, виконуючі свій інтернаціональний обов’язок. На свято запросили працівника Центру барда, який заспівав пісні присвячені важким рокам для наших співвітчизників. Від сказаних слів і пісень ніхто не залишився байдужим, всі слухали зі слізьми на очах. Профкомітет привітав невеличкими подарунками, членам профспілки видані профспілкові виплати. Урочиста зустріч закінчилась хвилиною мовчання в пам'ять про загиблих  В кінці зустрічі учасників бойових дій чекав солодкий стіл, організований профкомітетом та керівниками станції м. Херсон, за яким в теплій домашній обстановці була надана можливість згадати та розповісти про пережиті роки в Афганістані. Учасники бойових дій подякували за увагу і турботу про них. Адміністрація преміювала учасників бойових дій, а профспілковий комітет пообіцяв, що такі зустрічі стануть однією з добрих традицій в Центрі.

З серпня 2013 року по лютий 2014 року проведено конкурси на кращий санбюлетень, стінгазету «Нам 1 рік», «Герб Центру», фотоконкурс «Наші робочі дні», «Кращі привітання жінок з 8 березня» з відзначенням переможців цінними подарунками та грошовими винагородами. Всі учасники конкурсів, які не перемогли, щоразу нагороджувалися солодкими заохочувальними призами – коробками цукерок.

   Учасниці обласного конкурсу «Краща медична сестра 2014 року», фельдшеру виїзної бригади станції Е(ш)МД м. Херсон Христіченко І.О. як члену нашої профспілки, за сміливість та мужність, за те, що відстоювала честь та гідність Центру, профспілковий комітет висловив подяку в вигляді профспілкової виплати.

 

 Також профспілкові виплати одержали учасники міської спартакіади (члени профспілки). Наша команда по міні-футболу зайняла 3 місце і була нагороджена кубком і дипломом. Це перша серйозна перемога команди Центру, це тільки початок наших спортивних перемог. 

   

        З фотоконкурсу взяті найцікавіші роботи та організовано нами стенд «Наші робочі будні». В майбутньому, коли ми перейдемо в нашу будівлю по Бєлінському, 6, мріємо організувати музей Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, тому відклали багато фотографій і всі стінгазети «Нам 1 рік», як матеріал для майбутнього музею. Серед розділів музею обов’язково буде розділ про організацію Первинної профспілкової організації Центру.

     На Новорічні свята за кошти профспілки було закуплено святкові листівки та замовлено виготовлення настінних календарів для привітання працівників всіх підрозділів Центру та колег інших медичних закладів всієї області.

До профкому надходять заяви від членів профспілки на профспілкові виплати. Це пов’язано з важким матеріальним становищем, стаціонарним лікуванням, оперативним лікуванням, на поховання близьких та рідних.

Також ми надали матеріальну допомогу членам профспілки Каховської станції, на яких було скоєно нападпсихічно хворої людини під час надання невідкладної медичної допомоги другій людині. Надавалася матеріальна допомога і постраждалим членам профспілки в дорожньо-транспортній пригоді працівникам станції м. Херсон. 

За зверненням Запорізької станції екстреної медичної допомоги, співробітниками Центру були зібрані кошти на лікування постраждалих, коли під час надання медичної допомоги в під`їзді медичний персонал облили кислотою, важко постраждало декілька чоловік, допомога яким надавалась в реанімаційному відділенні.

Згідно Колективного договору планується забезпечення працівників виїзних бригад спецодягом, який має бути привабливим з світло відбивними стрічками, з ознаками професійної приналежності та забезпечувати ідентифікацію працівників системи екстреної медичної допомоги оточуючими особами. Спеціальний одяг повинен забезпечувати видимість працівників служби екстреної медичної допомоги при роботі в умовах надзвичайних ситуацій, в нічний час, на автошляхах, надавати можливість розпізнавати працівників служби екстреної медичної допомоги при скупченні людей та у громадських місцях та відповідати вимогам Національного стандарту України «Одяг спеціальний сигнальний підвищеної видимості».

Запропонована профкомітетом Акція «Ми за мир» несла в собі цільову матеріальну допомогу військовослужбовцям, які знаходяться на території Херсонської області. На зібрані працівниками Центру кошти придбано речі, медикаменти, все те, що вкрай необхідно військовослужбовцям. Головою профспілки Штихар Л.В. та заступником головного лікаря по медичній роботі Бєсєдіним А.М. усе придбане доставлено в частину, розташовану на території Херсонської області. Всім керівникам підрозділів Центру ЕМД надано звіт про використання коштів та фотоінформація щодо доставки придбаного безпосередньо військовослужбовцям, з проханням донести цю інформацію всім учасникам цієї Акції.

За ініціативи профспілки, працівники Центру прийняли участь у акції «Медики за ради життя», за умовами якої медики здавали кров для військовослужбовців та мирних громадян, які в наслідок бойових дій знаходяться на лікуванні у військових шпиталях та лікарнях в зоні антитерористичної операції. У нинішніх умовах здача крові є патріотичним вчинком кожного з нас.

З метою профілактики та ранньої діагностики онкологічних захворювань у жінок, з метою заохочення, профспілковий комітет повертає кошти за вартість обстеження - мамографії. Вражає пасивність жінок щодо проходження обстеження.

В квітні місяці проведено заходи до Дня Чорнобиля, здійснено профспілкові виплати ліквідаторам аварії на Чорнобильській АС. В травні місяці 2014 року проведено заходи щодо святкування Дня матері: - надано матеріальну допомогу татусям, які виховують дітей без матерів по різним життєвим причинам, у нас є такі чоловіки, які змогли взяти на себе обов’язки матері;

 

 

- розпочато виставку дитячої творчості.

 

В червні місяці 2014 року до Дня захисту дитини: - проведено щорічну Акцію «Чужих дітей НЕ БУВАЄ»: це матеріальна допомога багатодітним сім`ям; допомога матерям, які виховують 2 і більше дітей без батька, сім`ям, де є діти-інваліди.

21 

- продовжено виставку дитячої творчості, по закінченню всім учасникам роздано подаруночки.

 

- організовано за кошти профспілки Центру відвідування дітьми працівників Центру, членів профспілки Центру, дитячої вистави в обласному Драматичному театрі.

Організовано відвідування безкоштовних курсів по навчанню дітей плаванню, де з ними працювали професійні тренери, паралельно діток розважали аніматори.

В цьому роціпрофспілковий комітет вирішив привітати членів профспілки з Днем медичного працівника нестандартно. Замість проведення урочистої частини, яку мали можливість відвідати тільки керівники підрозділів, профспілковий комітет виділив для всіх членів профспілки Центру кошти на кожний підрозділ. Таким чином, в профгрупах мали можливість самостійно прийняти рішення як витратити ці кошти. Кошти розподілялися в залежності від кількості членів профгрупи та її активності в участі в проведених В цьому році профспілкою заходів. Всього було роздано 15 000 грн.

До мене, як до голови первинної профспілкової організації Центру, звертаються члени профспілки також і за правовою допомогою, це питання неправильних начислень зарплати по новій програмі, виплати відпускних, виплати за безперервний стаж роботи, виплата відрядних, введення додаткових ставок, надання відпустки за свій рахунок - інколи питання далекі від профспілкової роботи, але я зв'язуюся з тими, хто може відповісти і допомогти вирішити ці питання. Нажаль, із-за великої відстані між підрозділами, в основному спілкуюся по телефону. Питання, що задають члени профспілки, вирішую, в основному, з юрисконсультом, головним лікарем, головним бухгалтером, начальником планово-економічного відділу та надаю відповіді теж по телефону.

Первинна профспілкова організація Центру у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», законодавством України, Статутом та Положенням Профспілки, рішеннями вищих за підпорядкуванням профспілкових органів.

Згідно Колективного договору профспілкова організація Центру зобов’язана відстоювати права й інтереси людей праці з метою поліпшення їхньої якості життя, надання працівникам можливості самим формувати трудове середовище; визнає свою відповідальність за реалізацію загальних цілей і співпрацює з адміністрацією з питань виконання загальних правил трудового розпорядку закладу, підвищення продуктивності праці і якості медичної допомоги, створення умов праці і побуту працівників Центру, соціального розвитку колективу.

Профспілкова організація Центру зобов’язана:

-здійснювати контроль за виконанням законодавчих та нормативних актів з питань ; зайнятості працівників; не давати згоди на вивільнення працівників у разі порушення  адміністрацією вимог законодавства про працю і зайнятість;

- вживати заходів для усунення порушень законодавства про працю роботодавцями під час звільнення працівників,  у необхідних випадках представляти їх інтереси в органах, що розглядають трудові спори;

- здійснювати громадський контроль за повнотою та своєчасністю подання відомостей до системи персоніфікованого обліку, інформування застрахованих працівників про нарахування їм страхових внесків.

За цей час порушень чинного законодавства зі сторони адміністрації не виявлено. Навпаки, головний лікар Брагар М.С. та його заступники активно сприяють роботі та відгукуються на всі пропозиції профспілкового комітету.

Первинній профспілковій організації Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на сьогоднішній день лише 1 рік, ще дуже-дуже юний вік. Зроблено не мало, але треба зробити ще дуже багато, щоб повернути віру людей в профспілкові організації, щоб ніхто не міг сказати «профспілка себе вичерпала». Ми хочемо повернути віру людей в захищений завтрашній день.

На кожній загальній нараді керівників підрозділів, на кожному урочистому святкуванні ми надаємо фото і відеоінформацію про роботу первинної профспілкової організації Центру, оголошуємо підсумки конкурсів і нагороджуємо переможців та учасників. Завжди прошу керівників підрозділів доносити інформацію до кожного члена профспілки Центру, щоб кожен знав чим займається профспілковий комітет, на що використовуються ваші членські внески. Для цього потрібно максимально інформувати працівників закладу про нашу діяльність. До речі, постановою засідання нашого профкомітету було виділено кошти на придбання відеокамери.

В найближчій час планую замовити стенд, де буде висвітлюватися наша робота ілюстрована фотографіями, існуючий стенд вже замалий. За цей рік наша Первинна профспілкова організація Центру, враховуючи проведену активну роботу по виконанню всіх наших обіцянок, з 447 зросла до 880 членів профспілки. Приємно, коли заходять з заявами, і розповідають, що при оформлені на роботу, пару місяців назад, вони не хотіли вступати в члени профспілки, а вже за короткий час впевнилися, що профспілка Центру працює, що профспілка ТАКИ - Є.

;У квітні поточного року голова профспілки Центру Штихар Л.В. запрошувалася на засідання Президії обласної профспілкової організації з питання досвіду роботи з мотивації профспілкового членства первинної профспілкової організації Центру. Роботу нашої профспілки визнано задовільною, досвід роботи запропоновано вважати передовим. До Дня медичного працівника Херсонською обласною профспілковою організацією голова профкомітету Штихар Л.В. нагороджена Грамотою, це перші відзнаки роботи нашого профспілкового комітету.

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Планів дуже багато, є над чим попрацювати, є чому повчитись в інших, перейняти їхній досвід. Головне - бажання, а бажання і сили – впевнено відповідаємо – є! Вважаємо головним завданням: повернути віру людей в профспілку, щоб люди довіряли нам, як первинній профспілковій організації Центру.

    З метою поліпшення роботи профспілки Центру, плануємо сумісно з адміністрацією організувати постійні комісії з питань охорони праці, з питань соціального захисту, комісію по трудовим спорам. Розгляд проблемних питань комісією дасть можливість більш об’єктивніше підійти до вирішення питань, пов’язаних з членами профспілки. Буде організовано скриньку для збору запитань, побажань та інформації від членів профспілки, таким чином вони зможуть звернутися до профкомітету в любий зручний для них час. Питання будуть розглянуті і буде надана відповідь кожному, хто звернеться.

Планується організувати прийом членів профспілки по особистим питанням, на які дадуть відповіді заступник головного лікаря, головний бухгалтер, голова профкомітету та юрисконсульт.

Плануємо надати матеріальну допомогу багатодітним сім`ям, допомогти їм зібрати дітей до школи.

Плануємо повторювати всі проведені заходи минулого року.

Переймаємося бажанням заздалегідь збирати матеріал у наш майбутній музей історії розвитку екстреної медичної допомоги. Ми хочемо зафіксувати тих, хто стояв на початку реформування нашої служби, хто був організатором нових підрозділів Центру, хто забезпечував виконання всіх завдань головного лікаря об'єднаного обласного Центру екстреної медичної допомоги. В цьому альбомі, ілюстрованому фотографіями, плануємо дати історичну довідку про кожен підрозділ до об`єднання в обласний Центр.

Спілкуємося з співробітниками Центру, розглядаємо всі пропозиції. Ми для всіх відкриті. І вся ця робота профспілкового комітету сумісно з адміністрацією Центру направлена на покращення умов праці та відпочинку наших працівників, на захист соціально-побутових інтересів членів профспілки, щоб кожен мав віру в завтрашній день, в прекрасне майбутнє.

З повагою Голова первинної профспілкової організації Центру:

Штихар Л.В.

Члени профспілкового комітету:

Петруніна Т.О. Камєнєва О.С. Ходаковська А.І.