У зв’язку з незабезпеченістю фонду заробітної плати на 2017 рік працівникам Центру, профкомітет сумісно з адміністрацією, від імені трудового колективу закладу, звернулися до Херсонської профспілкової організації працівників охорони здоров'я з проханням у сприянні вирішення забезпеченості фінансування на виплату заробітної плати в повному обсязі.       

            Надаємо повну версію листа голові Херсонської профспілкової організації працівників охорони здоров'я Гайдученку М.І.

 

Голова ППО                                                  Л.В.Штихар

 

 

ПЕРВИННА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ

КОМУНАЛЬНИЙ  ЗАКЛАД

«ОБЛАСНИЙ  ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР

ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» 

 (ОТЦЕМД та МК)

ХЕРСОНСЬКОЇ  ОБЛАСНОЇ РАДИ

 

       73000 м. Херсон, вул. Бєлінського,6   тел.  46-00-58, e-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

  

«25»  травня  2017 року   № 9/01-10

                                                          Голові Херсонської

                                                                                               обласної організації профспілки

                                                                            працівників охорони здоров`я   

                                                                            України

                                                                            Гайдученку М.І.

 

Шановний Миколо Івановичу!

 

         Адміністрація КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради доводить до Вашого відома інформацію щодо незабезпеченості фонду заробітної плати на 2017 рік в сумі 15 323 576,42 грн. (п'ятнадцять мільйонів триста двадцять три тисячі п’ятсот сімдесят шість грн. 42 коп.) з нарахуваннями на заробітну плату, з яких:

- на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення медпрацівників в  сумі 2 344 069,25 грн. (два мільйона триста сорок чотири тисячі шістдесят дев’ять грн. 25 коп.);

- на  виплату святкових в сумі 1 146 221,29 грн. (один мільйон сто сорок шість тисяч двісті двадцять одна грн. 29коп) з нарахуваннями на заробітну плату;

- на виплату нічних в сумі 3 004 885,88 грн. (три мільйони чотири тисячі вісімсот вісімдесят п’ять грн. 88 коп.);

- надбавка за особливі умови, характер праці в сумі 5 440 334,82 грн. (п’ять мільйонів чотириста сорок тисяч триста тридцять чотири грн. 82 коп.) з нарахуваннями на заробітну плату;

- на виплату посадових окладів працівників на суму 867 117,17 грн. (вісімсот шістдесят сім тисяч сто сімнадцять грн. 17 коп.) з нарахуваннями на заробітну плату.

У зв’язку з недостатнім фінансуванням, заклад не має можливості виконувати в установленому обов’язковому порядку вимоги діючого законодавства щодо виплати заробітної плати працівникам системи екстреної медичної допомоги, а саме:

- Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 №108/95-ВР, в частині виплати заробітної плати працівнику за виконану ним роботу (ст.. 1);

- Кодексу Законів про Працю, в частині оплати працівникам за роботу у святкові дні;

- Постанови Кабінету Міністрів від 27 березня 2013 р. № 199 «Деякі питання оплати праці медичних працівників системи екстреної медичної допомоги» щодо виплат  медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги надбавки за особливий характер праці у розмірі до 20% посадового окладу (з підвищеннями) та надбавки за особливі умови праці у розмірі до 20% посадового окладу (з підвищеннями). Відповідно до Постанови зазначені надбавки повинні виплачуватися медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги щомісяця за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи, а також тим, що працюють за сумісництвом.

        - Постанови Кабінету Міністрів України «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 року № 524, в частині виплати медичним і  фармацевтичним  працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі  посадового  окладу  під  час  надання основної щорічної відпустки;       -   Наказу Міністерства праці  та соціальної політики України, Міністерства охорони  здоров'я України від 05 жовтня 2005 №308/519 «Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення».

          В нинішніх умовах фінансування ускладнюється можливість доплати середньому та молодшому медичному персоналу у розмірі 10% посадового окладу (тарифної ставки) за роботу з дезінфікуючими засобами під час виконання службових обов'язків (Наказ Мінпраці та МОЗ України від 25.05.2006 № 10.03.67/901 «Про деякі питання з оплати праці працівників закладів охорони здоров’я ...», згідно п.3.4.7. «Умов оплати...» та пункт 4.1.7. «Колективного договору Центру на 2016-2019 роки»).

         Відсутність фінансування унеможливлює виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі одного посадового окладу на рік, згідно Постанови.

          Також під загрозою не виплати:

  • - надбавки за тривалість безперервної роботи  лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою та водіям виїзних бригад;
  • - надбавки за тривалість безперервної роботи.

           

  Не виплата заробітної плати медичним та немедичним працівникам закладу в повному обсязі призведе до загострення соціальної напруги в колективі, ставить під загрозу роботу закладу в цілому та надання безперебійної екстреної медичної допомоги населенню Херсонської області у 2017 році.

  З огляду вищевикладеного, адміністрація та первинна профспілкова організація звертаються до Вас від імені трудового колективу КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» з проханням у сприянні вирішення забезпеченості фінансування на виплату заробітної плати в повному обсязі.         Сподіваємося на Ваш вплив на складну ситуацію з фінансуванням нашої служби.

З повагою

Голова ППО                                                                                              Л.В.Штихар

Головний лікар                                                                                         Ю.В.Бовкун