Надання щорічних відпусток

(витяг з Колективного договору на 2020-2023 роки)

        3.1.9. Згідно з Законом України «Про відпустки» надавати щорічну основну оплачувану відпустку тривалістю 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік, який відраховується з дня укладання трудового договору.

        3.1.10. Надавати щорічні відпустки працівникам згідно з затвердженим графіком. Затверджувати графік надання відпусток за погодженням з профспілковим комітетом до початку наступного року та доводити його до відома працівників за особистим підписом. При складанні графіка відпусток враховувати інтереси Підприємства, особисті інтереси працівників (за наявності санаторно-курортних путівок). По можливості надавати подружжям, що працюють в закладі, право на щорічну відпустку в один і той самий період.

        Повідомляти працівникам про дату початку його відпустки не пізніш як за два тижня до встановленого графіком періоду (ст.10 Закону України «Про відпустки»).

        3.1.11. Надавати щорічні відпустки за фактично відпрацьований час до настання шестимісячного терміну безперервної роботи.

        3.1.12. Відкликати працівників з щорічної відпустки лише за їх згодою та у випадках, визначених законодавством.

    3.1.22. Щорічна відпустка, згідно ст. 11 Закону України «Про відпустки», повинна бути перенесена на інший період або продовжена в разі:

  • тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку;
  • виконання працівником державних або громадських обов’язків, якщо згідно з законодавством він підлягає звільненню на цей час від основної роботи із збереженням заробітної плати;
  • настання строку відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • збігу щорічної відпустки з відпусткою у зв’язку з навчанням.

3.1.23. Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів (частина 1 ст.12 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2073-ІІІ (2073-14) від 02.11.2000, № 490-ІУ (490-15) від 06.02.2003). Невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівнику до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

3.1.26. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей.

   Голова профкомітету                                    Людмила ШТИХАР