Надання додаткових відпусток

(витяг з Колективного договору на 2020-2023 роки)

3.1.13. Надавати додаткові відпустки за особливий характер праці:

- працівникам, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням;

- працівникам за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці, умовах підвищеного ризику для здоров’я, відповідно до Списку виробництв, цехів, професій і посад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.97 № 1290, в залежності від часу зайнятості працівника в цих умовах та від результатів атестації робочих місць;

         - працівникам з ненормованим робочим днем.

3.1.14. Надавати працівникам додаткові відпустки у зв’язку з навчанням у порядку і на умовах, передбачених чинним законодавством.

3.1.15. Надавати працюючим жінкам, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину інваліда, одинокій матері щорічну додаткову відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

3.1.16. Надавати працівникам на підставі ст. 91 КЗпП соціальні відпустки, пільги та гарантії у порядку і на умовах, передбачених чинним законодавством.

3.1.19. Надавати за рахунок коштів Підприємства працівникам (за наявності фінансового ресурсу), які протягом року не мали порушень трудової та виробничої дисципліни, додаткову оплачувану відпустку (при наданні підтверджуючих документів) у випадках:

- народження дитини (батькові) – 3 дні;

- шлюбу працівника або його дітей – 3 дні;

- смерті близьких родичів (подружжя, дітей, батьків) – 3 дні.

3.1.24. Лікарі та середній медичний персонал: виїзних бригад структурних підрозділів Центру, центральної оперативної диспетчерської, відділу виїзної консультативної допомоги, екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - за безперервну роботу понад три роки мають право на додаткову оплачувану щорічну відпуску тривалістю три календарних дні у відповідності до ч.1 ст.77 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я». Загальна оплачувана відпустка становитиме 34 календарні дні.

3.1.25. Якщо працівник, який має право на соціальну відпустку, з якихось причин не скористався цим правом у році досягнення дитиною певного віку або ж за кілька попередніх років, він має право використати цю відпустку.

Голова профкомітету       Людмила ШТИХАР