1

Основним завданням Центру є надання on line термінової кваліфікованої консультативної допомоги керівникам бригад Е(Ш)МД для найточнішої інтерпретації біомедичних сигналів (електрокардіограми) для вибору раціональної тактики лікування та госпіталізації пацієнтів у всі дні тижня цілодобово.

Передача ЕКГ-сигналів засобами телеметричного зв'язку безпосередньо від пацієнта під час обслуговування екстреного виклику дозволяє значно підвищити якість екстреної медичної допомоги та забезпечити сучасні стандарти лікування, навіть у віддалених населених пунктах, найбільш незахищеним соціальним верствам – сільському населенню, незалежно від відстані до медичного закладу.

Залучення до роботи нового підрозділу найдосвідчених лікарів ОТЦЕМД та МК дає змогу координувати дії бригад Е(Ш)МД та консиліумно вирішувати складні клінічні питання із фахівцями Центру серця лікарні ім. Лучанського та стаціонарів ЦРЛ як "червоної, так і "синьої" зони Херсонської області в організації надання допомоги пацієнтам з гострою коронарною патологією та порушеннями кардіального ритму.

 

2

Напередодні відкриття консультативно-телеметричного Центру вже вкотре було проведено черговий етап навчання керівників та медпрацівників структурних підрозділів ОТЦЕМД та МК з питань сталої роботи з електро-кардіографами, що оснащені модулями для мобільної інтернет-передачі біометричних даних (ЕКГ).

Семінар був проведений нашими колегами із Полтавщини, які щиро ділилися своїм досвідом вдалого впровадження телемедицини у своєму регіоні вже протягом декількох років.

 

 

   7

 

 

9

 

 

 

10

 

 

11