IMG 3489

Наприкінці квітня 2018 року за ініціативи керівництва КЗ "Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" ХОР та за підтримки адміністрації Генічеської ЦРЛ було проведено навчання медичних працівників бригад Е(Ш)МД Генічеської СЕ(Ш)МД, Новотроїцької та Іванівської підстанцій Е(Ш)МД, а також медиків Генічеської ЦРЛ та Генічеського ЦПМСД з питань організації та надання екстреної (невідкладної) допомоги при гострому коронарному синдромі, при проведенні догоспітального тромболізису та при проведенні серцево-легеневої реанімації в педіатрії.

IMG 3494

   

   В березні 2018 року бригади Генічеської СЕ(Ш)МД було додатково оснащено 6-ма електрокардіографами з функцією телеметричної передачі біометричних даних  пацієнта, що дозволяє тепер  більшості бригад Е(Ш)МД Генічеського, Новотроїцького та Іванівського  підрозділів ОТЦЕМД та МК  цілодобово проводити on-line консультації кардіограм пацієнтів з висококваліфікованими фахівцями Центру, особливо – у віддалених населених пунктах області.

    В ході навчання всі присутні взяли участь в практичному відпрацюванні дій при  наданні екстреної та невідкладної допомоги пацієнтам з ознаками гострого коронарного синдрому, при проведенні догоспітального тромболізису та мали змогу на манекенах вдосконалити  свої практичні навички  розширеної серцево-легеневої реанімації.

IMG 3518

      Під час навчання головним лікарем ОТЦЕМД та МК Бовкуном Ю.В. було наголошено, що медичні фахівці ЦПМСД та центральних районних лікарень  Генічеського, Новотроїцького та  Іванівського районів також можуть скористатися можливістю екстреного телеметричного консультування пацієнтів з підозрою на інфаркт міокарду або при інших важких захворюваннях серцево-судинної системи під час виклику  бригади Е(Ш)МД.

      Загальні навчання медиків Генічеського району стали особливо актуальними під час підготовки до  забезпечення екстреною та невідкладною медичною допомогою населення курортних зон Херсонщини влітку 2018 року.