Змагання бригад екстреної медичної допомоги

На базі учбово-тренувального відділу обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулися перші загальні змагання бригад Е(Ш)МД міста Херсона.

Протягом випробувань медичні працівники Херсонських підстанцій Е(Ш)МД разом з водіями бригад складали теоретичні іспити та виконували конкурсні завдання по наданню екстреної медичної допомоги при ДТП та інших надзвичайних ситуаціях.

1.jpg2.jpg

Оцінка якості надання екстреної медичної допомоги проводилася у відповідності до чинних вимог Європейської ради ресусцітації, метою якої є "Зберегти життя людей, забезпечуючи якісну ресусцитацію для всіх". Від учасників вимагалося проведення серцево-легеневої реанімації на рівні ACLS, який є найвищим при реанімаційних заходах.

При наданні допомоги постраждалим з політравмою від бригад Е(Ш)МД вимагалося проведення медичного сортування з наданням екстреної медичної допомоги у відповідності до стандартів північно-американської програми ATLS, яка передбачає найвищі стандарти медичної допомоги при вкрай важких травматичних пошкодженнях пацієнтів.

3.jpg4.jpg

За підсумками всіх конкурсних завдань, першим переможцем стала бригада          2-ї підстанції СЕ(Ш)МД Херсона.

5.jpg

Змагання бригад "екстренки" стали ще одним кроком у навчанні та вдосконаленні роботи всіх учасників випробувань, з яких конкурсанти винесли потребу й бажання і надалі розвиватися та підвищувати професійний рівень, системно навчатися та передавати набутий досвід колегам.