Соціальні відпустки

У працівника є право на соціальні відпустки. До соціальних відпусток належать: відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, додаткова відпустка працівникам, які мають дітей.

Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей

Відповідно до статті 19 Закону «Про відпустки» жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у т. ч. й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

Стосовно права на відпустку для одиноких матерів, то це право настає не тільки для тих з них, що народили дитину без батька або у свідоцтві про народження дитини по батькові записано зі слів матері, а й для тих, що розлучені, отримують аліменти та вдруге вийшли заміж, але новий чоловік не усиновив дитину від першого шлюбу. Дитиною в Україні вважається особа у віці до 18 років.

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 14 календарних днів. Наприклад, у жінки-працівниці троє дітей. Двоє із них у віці до 15 років, а третій дитині 16 років, але вона має статус дитини-інваліда. Такій жінці треба надати 14 днів соціальної відпустки, бо у неї дві підставі: двоє дітей у віці до 15 років та дитина-інвалід. Якщо, наприклад, у жінки двоє дітей у віці до 15 років, але одна дитина з них має статус дитини-інваліда, то такій жінці треба надати лише 7 календарних днів додаткової відпустки, бо одна підстава збігається з другою.

Цей вид відпустки надається не за відпрацьований рік, а за календарний. Тому незалежно від того, в якому місяці дитині виповнюється 15 років, мати має право на цей вид відпустки протягом цього календарного року.
Додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, надаються понад щорічні відпустки, передбачені статтями 6-8 Закону «Про відпустки», а також понад щорічні відпустки, встановлені іншими законами та нормативно-правовими актами, і переносяться на інший період або продовжуються у порядку, визначеному статтею 11 Закону «Про відпустки».

Голова профкомітету       Людмила ШТИХАР