Чи можна звільняти персонал у зв'язку

з воєнним станом та відсутністю роботи?

Законодавство України про працю та Законопроект не передбачають окремої підстави для припинення трудових відносин, пов'язаної саме з введенням воєнного стану, тому у разі необхідності припинити трудові відносини, роботодавці та працівники можуть оформити таке припинення за загальними підставами - наприклад, за угодою сторін.

Однак, Законопроект вводить деякі специфічні правила щодо припинення трудових відносин. Так, наприклад, працівник зможе звільнитись за власною ініціативою без двотижневого строку попередження (за деякими винятками), якщо його місце роботи розташовано в районі, в якому ведуться бойові дії, та є загроза для життя на здоров'я працівника.

На період дії воєнного стану також допускатиметься звільнення працівника з ініціативи роботодавця в період його тимчасової непрацездатності/період відпустки (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною). Однак датою звільнення у такому випадку буде перший робочий день після дня закінчення лікарняного/відпустки.

(Витяг ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», від 24.03.2022р.)